+32 477 20 12 15 info@decocity.be

PDF De Loop weekkrant Helmond 1/12/2017

Wijkmanagement Helmond en de plaatselijke wijk-ondernemersverenigingen in Helmond investeren in Kerstverlichting op zonne-energie. De fi rma die in de zomer de kleurrijke Hanging Baskets verzorgd, hangt nu ook in de winter kerstverlichting.

Men voorziet nu vier wijken van sfeerverlichting op zonneenergie. Waarbij in Mierlo-Hout in de vorm van boompjes en in Helmond-Noord en Brandevoort in de vorm van een bolverlichting is gekozen. Alsook in Dierdonk en daar is het een samenwerking met de wijkraad Dierdonk gerealiseerd.

De verlichting kan op afstand aan en uit worden gezet, dus los van de schakeling van de lantaarnpalen branden, men kan dan op donkere dagen toch wat langer van gezellige sfeerverlichting profiteren en meer tijdens de openingstijden van de winkels.

De gemeente heeft via “alle lichten op groen” hier ook een subsidie voor ter beschikking gesteld. In de wijken waar het nu nog via de lantaarnpalen is geregeld, lopen nog contracten met leveranciers die men af moet werken en bij sommigen zijn vorig jaar pas stopcontacten aan de lantaarnpalen gemaakt. Op termijn willen Wijkmanagement Helmond alles op zonne-energie.

Zonne-energie is voordelig voor wijkmanagement Helmond omdat er geen stopcontacten gemaakt hoeven worden, per ornament waren de kosten circa €250,- per lantaarnpaal. De verlichting is meer aan tijdens de openingstijden van de winkels. Voordeel voor de gemeente kost geen stroom meer. Wijkmanagement Helmond (Trekkingsgerechtigde van het Ondernemersfonds Helmond) bouwt zo mee aan een energie neutrale omgeving. www.wijkmanagemenenthelmond.nl